15% herfstkorting met de code: herfst22

Blauw licht en stress

Blauw licht en stress

Heb jij ook weleens last van hoofdpijn of vermoeide ogen na een uurtje achter de computer? Geen zorgen, want je bent écht niet de enige! Beeldschermen zoals mobiele telefoons, tablets en laptops verspreiden namelijk zogenoemd blauw licht, en dit licht kan zorgen voor veel vervelende gezondheidsproblemen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen zich zorgen maken over de tijd die ze spenderen achter een beeldscherm. Gelukkig zijn er manieren om blauw licht te filteren, zodat je hoofdpijn en andere klachten kunt verminderen. In dit artikel lees je alles over de verbanden tussen het blauwe licht en stress.

Wat is blauw licht nu precies

Blauw licht is een hard licht dat voornamelijk wordt verspreid door beeldschermen. Wanneer je ogen veel worden blootgesteld aan dit soort licht, kunnen er vervelende klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, concentratieverlies en slapeloosheid. Deze frustrerende gezondheidsklachten kunnen ervoor zorgen dat je meer stress opbouwt, wat je nachtrust natuurlijk niet ten goede komt. Gelukkig is er een goede oplossing om de blootstelling aan blauw licht te kunnen verminderen zodat deze vervelende vicieuze cirkel kan worden voorkomen.

De oplossing voor je problemen en ongemakken.

Een blauw licht bril heeft glazen die zijn bewerkt met een speciale coating. Deze coating kan het licht van je beeldscherm filteren, zodat je ogen minder zwaar werk hoeven te verrichten. Dit resulteert in het feit dat je ogen zich beter kunnen ontspannen, waardoor je minder snel klachten als hoofdpijn en concentratieverlies zult ervaren. Een blauw licht bril wordt al aangeraden wanneer je één of meerdere uren per dag achter een beeldscherm zit. De bril zorgt er namelijk voor dat je jouw digitale werkzaamheden zult kunnen uitoefenen zonder de stress van hoofdpijnklachten of vermoeide ogen. Met een blauw licht bril op je neus, kun je voortaan weer vrolijk je werk doen!

Wil je meer lezen over blauw licht en stress? Kijk dan eens verder in het learn center. Wil je meteen starten met het optimaal beschermen van je ogen? Kijk dan op de productpagina!

Bezoek ons social media kanaal om op de hoogte te blijven van de laatste updates.
Instagram

Improving health

Wij van Loptimize staan voor gezondheid. We vinden het belangrijk om kwaliteit te leveren aan onze klanten. Hierdoor kan je echt een stap maken in het handhaven van je gezondheid.
Jeroen Nivard
CEO

Leer hoe je gezonder kan leven via ons kenniscentrum

Leer hoe je gezonder kan leven
via ons kenniscentrum

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Print