Hoe werkt infrarood therapie? Uitleg + tips!

Hoe werkt infrarood therapie? Uitleg + tips!

Bekijk onze producten

Hoe werkt infrarood therapie?

Infrarood therapie is de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. En daar zijn vele redenen voor. Deze vorm van therapie is namelijk niet alleen ongelooflijk goed voor lichaam en geest, maar ook nog eens handig thuis te doen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een rood licht therapie lamp. Toch twijfelen veel mensen nog altijd. Want hoe werkt infrarood therapie nou precies? Om je een beetje op weg te helpen, staat in dit artikel uitgelegd hoe de therapie werkt én wat de voordelen zijn.

Wat is infrarood therapie?

Infrarood therapie is een zeer geliefde vorm van lichttherapie. Tijdens een therapiesessie worden er infrarood lichtstralen op je lichaam geschenen. Deze rode lichtstralen zijn vrij van UV, en worden snel en gemakkelijk door het lichaam opgenomen. Een snelle therapiesessie van slechts 15 minuten kan dan ook al voor verbetering zorgen bij veel voorkomende klachten zoals spierpijn en ontstekingen. Je kunt de infrarood lampen voor je gehele lichaam gebruiken, en omdat ze gemakkelijk online verkrijgbaar zijn hoef jij er de deur niet voor uit!

De voordelen op een rijtje

Je lichaam, en je geest, worden op meerdere manieren beïnvloed door de infrarood lampen. Om te beginnen hebben we de lichamelijke voordelen even op een rijtje gezet. Zo kan regelmatig gebruik van een infrarood lamp ervoor zorgen dat je bloedsomloop verbetert en zorgen voor een sneller herstel van spierpijn. Daarnaast kan deze vorm van therapie ook het vetverlies van je lichaam stimuleren. Naast al deze lichamelijke voordelen zijn er ook geestelijke voordelen aan infrarood therapie. Zo zijn de warme lichtstralen bijvoorbeeld zeer bevorderlijk voor je slaap. Met een regelmatige therapiesessie zul je merken dat je minder snel vermoeid raakt. Infrarood therapie is dé perfecte remedie tegen spierpijn, slapeloosheid en hoofdpijnklachten. Maar je kunt het natuurlijk ook prima gebruiken als een heerlijk ontspanningsmomentje voor jezelf.

Blijf op de hoogte van de laatste updates en acties via ons Instagram account!

Leer hoe je gezonder kan leven via ons learn center

Leer hoe je gezonder kan leven
via ons learn center

Facebook
WhatsApp