Wat helpt tegen vermoeidheid? Drie tips!

Wat helpt tegen vermoeidheid? Drie tips!

Bekijk onze producten

Iedereen heeft er weleens last van: vermoeidheid. Misschien ben je de afgelopen weken erg druk geweest op het werk, of ervaar je meer stress dan normaal. Het liefst kruip je natuurlijk weer terug je bed in, maar helaas behoort dit niet altijd tot de mogelijkheden. Maar wat kun je dan wel doen? Oftewel wat helpt tegen vermoeidheid? Om je een beetje op weg te helpen, staan in dit artikel drie goede tips die je wakker kunnen schudden.

Draag een blauw licht bril

Blauw licht is een scherp licht dat afkomstig is van je mobiele telefoon, laptop, tablet of kunstmatige verlichting. Blauw licht is vrij hard voor je ogen, waardoor ze sneller vermoeid en geïrriteerd raken. Vermoeide ogen kunnen vervolgens zorgen voor slapeloosheid en hoofdpijnklachten. Om je ogen te beschermen kun je gebruik maken van een blauw licht bril. Deze filtert het scherpe licht, waardoor je ogen zich beter kunnen ontspannen. Meer lezen? Kijk dan eens hier.

Een stukje wandelen

Een gezonde levensstijl is zeer belangrijk, zeker wanneer je vecht tegen vermoeidheidsklachten. Zorg er daarom voor dat je gezond eet, voldoende water drinkt en regelmatig in beweging blijft. Een stukje wandelen voor het slapengaan zorgt er bijvoorbeeld voor dat je lichaam goed tot rust komt. Daarnaast is wandelen ook zeer goed als hulpmiddel tegen stress.

Rood licht therapie helpt tegen vermoeidheid

In de afgelopen jaren is rood licht therapie enorm in populariteit gestegen. En dat is niet zo gek. Deze vorm van therapie kun je namelijk heel gemakkelijk thuis uitvoeren. Tijdens een rood-licht therapiesessie worden er infra-rood lichtstralen op je lichaam geschenen. Deze lichtstralen worden makkelijk opgenomen door je lichaam en het is zeer goed voor onder andere je bloedsomloop en je spieren. Daarnaast bevordert de rood licht therapie ook de slaap, waardoor je niet alleen overdag minder snel vermoeid zult raken, maar ‘s nachts ook beter zult kunnen slapen. Op deze pagina kun je veel lezen over rood licht therapie

Bedankt voor het lezen. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen, meer leren of meedoen aan kortingsacties? Houd dan ons Instagram kanaal in de gaten!

Leer hoe je gezonder kan leven via ons learn center

Leer hoe je gezonder kan leven
via ons learn center

Facebook
WhatsApp