Voor bedrijven

Blauw licht op de werkvloer

Aandacht voor gezondheid en welbevinden is niet effectief als het alleen in de prive sfeer gebeurd. We spenderen bijna een kwart van onze tijd op de werkvloer. Daarom is het belangrijk om ook hier te kijken welke factoren er impact hebben op onze gezondheid en op ons welbevinden.

Een werknemer die een goede nachtrust heeft gehad is vele malen productiever dan een werknemer die kampt met slaaptekort. Daarbij kunnen relatief milde klachten zoals droge of vermoeide ogen en concentratieverlies afleiden van de werkzaamheden. Licht speelt een grote factor in dit alles en bij Loptimize weten we wat we je hiermee kunt doen.

Op de werkvloer wordt er voornamelijk van TL-verlichting of LED-verlichting gebruik gemaakt. Alle digitale schermen van laptops en computers bestaan ook uit LED’s. Onze analyses tonen aan dat het lichtspectrum van deze lampen voornamelijk uit violet en blauw licht bestaat (400-475 nm). Dit licht staat ook wel bekend als hoogenergetisch licht. Bij binnenkomst in het oog passeert het licht eerst het hoornvlies en de lens. Hierna valt het licht op het netvlies waar lichtgevoellige ganglioncellen zitten. Deze zijn extra gevoellig voor blauw licht.

Effecten blauw licht

Te veel of te lang blootstelling kan leiden tot schade aan het oog. Dit kan leiden tot discomfort zoals droge en vermoeide ogen, maar ook tot ontsteking van het hoornvlies en het netvlies. Er worden op het moment veel onderzoeken gedaan naar de bijdrage van blauw licht aan leeftijdgebonden maculadegeneratie. Dit is een ernstige oogziekte waarbij het gezichtsveld snel achteruit gaat.

Voorkomen is beter dan genezen

Een bril met speciale blauw licht filter eigenschappen biedt de uitkomst. Deze 100% transparante glazen beschermen voor 30% tegen het schadelijke licht. Meer blokkeren is niet wenselijk omdat er nog wel voldoende licht het netvlies moet bereiken om wakker en alert te blijven. Er zijn ook mensen die scherper gaan zien bij het dragen van een blauw licht filter bril. Dit komt omdat de verschillende golflengtes niet meer op exact dezelfde plek vallen waardoor het netvlies minder belast wordt. Mensen die regelmatig een blauw licht bril dragen, ervaren minder droge en vermoeide ogen.

Voor ieders wat

Omdat men het belangrijk vind om er goed en verzorgd uit te zien hebben wij voor een breed assortiment gezorgd. Daarnaast zijn alle brillen verkrijgbaar zonder sterkte, met enkelvoudige sterkte of multifocaal.

Ben je geinteresseerd in een gesprek, neem dan contact met ons op. We staan je graag te woord.

Beste klanten,

Vanwege persoonlijke omstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de gebruikelijke service te bieden waarop jullie kunnen rekenen. We moeten momenteel extra tijd besteden aan ons gezin, waardoor we tijdelijk geen brillen kunnen leveren. Dit vergt meer tijd dan we momenteel kunnen vrijmaken. Gelukkig kunnen we nog steeds de roodlichttherapielampen en Twilight-bulbs leveren. We verwachten dat deze situatie enkele weken zal aanhouden.

We hopen op jullie begrip en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Met vriendelijke groeten,

Team Loptimize