FAQ

FAQ Rood licht therapie​

Rood licht therapie gebruikt twee of drie golflengtes van rood en infrarood licht om de algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Dit doet het door de energieproductie in de cel te verhogen.

Na meer dan 50 jaar aan onderzoek en meer dan 50.000 studies is gebleken dat er een aantal golflengtes zijn die een therapeutische werking hebben op de cel. Dit zijn van het rode licht spectrum: 630 nanometer en 660 nanometer. Van het infrarode spectrum is dit 850 nanometer.

De werking is hetzelfde, alleen is het toepassingsgebied anders. Infrarood licht penetreert het weefsel waardoor het dieper in het lichaam zijn gunstige effecten kan laten plaatsvinden. Rood licht is juist effectief op de huid.

Alle apparaten bevatten drie verschillende leds. Deze zijn onderverdeeld in 25% 630 nanometer, 25% 660 nanometer en 50% 850 nanometer.

Hoewel er bij rood licht therapie en bij een infrarood sauna allebei met infrarood wordt gewerkt, is het effect niet vergelijkbaar. Een infrarood sauna maakt gebruik van langere golflengtes waardoor er een thermisch effect plaatsvindt. Rood licht therapie maakt gebruik van korte golflengtes waardoor er een biochemisch effect in de cel plaatsvindt. 

Het is belangrijk om je aan het geadviseerde time-frame te houden. Daarbij is het belangrijk om het licht direct op de blote huid te ontvangen. Crème en make-up zorgt ervoor dat het licht de huid minder goed bereikt. 

Door middel van twee switches kan je kiezen tussen rood (630 nanometer / 660 nanometer) of infrarood licht (850 nanometer). Zo kan je kiezen wat voor behandeling je wilt. Uiteraard kunnen de switches ook tegelijk worden aangezet.

Bij de bestelling van je rood licht therapie apparaat ontvang je onze RLT-handleiding. Hierin staat precies vermeld welk time-window je het beste kan gebruiken bij een bepaalde afstand. Zo ben je gegarandeerd voor de beste resultaten.

Het enige verschil is de grootte en de kracht die de apparaten hebben. Dit wordt aangeduid in ‘watt’. De Medi 2.0 heeft 300 watt en de Maxi 2.0 heeft 1000 watt. 

Hoewel het licht wat afkomstig is van de apparaten behoorlijk fel is, is het niet nodig om oogbescherming te dragen. We adviseren echter om niet direct in de lampen te kijken vanaf een korte afstand omdat dit als ongemakkelijk ervaren kan worden.

Kinderen zijn ook mensen. Het effect is dus hetzelfde als bij volwassenen. Hoewel er geen onderzoeken zijn geweest waarbij kinderen zijn gebruikt zien wij geen reden waarom het onveilig zou zijn. 

In de natuur is er tijdens de zonsopkomst en tijdens de zonsondergang veel meer rood en infrarood licht in verhouding met andere golflengtes. We adviseren daarom om voor het beste resultaat tijdens deze momenten de behandelingen toe te passen.

Beste klanten,

Vanwege persoonlijke omstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de gebruikelijke service te bieden waarop jullie kunnen rekenen. We moeten momenteel extra tijd besteden aan ons gezin, waardoor we tijdelijk geen brillen kunnen leveren. Dit vergt meer tijd dan we momenteel kunnen vrijmaken. Gelukkig kunnen we nog steeds de roodlichttherapielampen en Twilight-bulbs leveren. We verwachten dat deze situatie enkele weken zal aanhouden.

We hopen op jullie begrip en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Met vriendelijke groeten,

Team Loptimize