Natuurlijke zonnebrandcrème

Natuurlijke zonnebrandcrème

Bekijk onze producten

Gebruik jij nog zonnebrandcrème? Ik niet. Of tenminste, bijna niet. Aan het gebruik van zonnebrandcrème zitten namelijk ook nadelen. Zo zitten er in bijna alle merken meerdere chemische stoffen die verstorend werken op het hormoonhuishouden. Daarnaast moet je zonnebrand regelmatig opsmeren en is het schadelijk voor het zeeleven. Wat zou het toch mooi zijn om een natuurlijke zonnebrandcrème te hebben.

Rood licht therapie werkt net als natuurlijke zonnebrandcrème. Uit onderzoek kwam naar voren dat een groep mensen die rood licht (660nm) op de huid kreeg voordat zij werden blootgesteld aan UV licht, wel 50% minder roodheid hadden dan de groep die geen behandeling met rood licht kregen. Rood licht therapie had vergelijkbare resultaten met zonnebrand van factor-15. Daarnaast was er een vermindering van ontstekingen en verkleuringen op de huid.

In de natuur is er een dominante hoeveelheid rood en infrarood licht aanwezig tijdens zonsopkomst. Dit geeft een signaal aan de huid dat de dag is aangebroken en dat over enkele uren de UV-kracht zal toenemen. Door deze lichtprikkel zal de huid zich voorbereiden tegen het krachtige UV-licht in de middag.
Tegenwoordig maakt bijna niemand deze ochtendlicht prikkel meer mee, maar liggen we wel met z’n alle midden op de dag te zonnen. Hoe realistisch is het immers om tussen een uur of 6 en 7 met je blote huid buiten te zijn? In Nederland is het om deze tijd vaak nog fris, of zijn we ons aan het klaarmaken voor werk. Het gevolg is een verbrande huid, wat huidschade met zich meebrengt. Door rood licht therapie toe te passen voordat je in de zon gaat zal je beter en op een natuurlijke manier beschermd zijn.

De avondzon bevat ook een dominante hoeveelheid rood en infrarood licht. Deze lichtprikkel zet het lichaam aan tot herstel nadat het is blootgesteld aan het krachtige UV-licht van de middagzon. Mocht je de avondzon niet kunnen ontvangen op de huid, dan is rood licht therapie een efficiënt middel om deze herstelprikkel te geven.

Uiteraard, in een ideale wereld zou je de zon haar werk willen laten doen. In de ochtend de zon in om je huid voor te bereiden en in de avond de zon in om je huid te laten herstellen. Als dit voor jou niet mogelijk is, is RLT een mooie oplossing.

Bekijk ons aanbod van rood licht therapielampen.

Wil jij meer leren en op de hoogte blijven van de nieuwste updates? Volg ons dan op Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven

Beste klanten,

Vanwege persoonlijke omstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de gebruikelijke service te bieden waarop jullie kunnen rekenen. We moeten momenteel extra tijd besteden aan ons gezin, waardoor we tijdelijk geen brillen kunnen leveren. Dit vergt meer tijd dan we momenteel kunnen vrijmaken. Gelukkig kunnen we nog steeds de roodlichttherapielampen en Twilight-bulbs leveren. We verwachten dat deze situatie enkele weken zal aanhouden.

We hopen op jullie begrip en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Met vriendelijke groeten,

Team Loptimize