Rood licht lamp kopen

Bekijk onze producten

Rood licht therapie is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de vele voordelen die het kan bieden voor de gezondheid en het welzijn. Als je overweegt om een rood licht lamp te kopen, ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten.

De voordelen van rood licht therapie

Rood licht therapie biedt een breed scala aan voordelen voor de gezondheid en het welzijn. Van het bevorderen van huidverjonging en pijnverlichting tot het verbeteren van de slaapkwaliteit en het helpen bij depressie, de veelzijdigheid van rood licht therapie maakt het een aantrekkelijke keuze voor diegenen die op zoek zijn naar natuurlijke en effectieve behandelingen. Met bewezen resultaten en minimale bijwerkingen is het geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze innovatieve benadering van zelfzorg. Hieronder staan enkele voordelen uitgewerkt:

1. Verbeterde Huidgezondheid

Rood licht therapie heeft aanzienlijke voordelen voor de huidgezondheid. Het stimuleert de productie van collageen, een eiwit dat essentieel is voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Hierdoor worden fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Daarnaast is het vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen effectief tegen acne. Omdat rood licht therapie de celregeneratie bevordert zal de huid er gezonder en stralender uitzien.

2. Pijnverlichting

Rood licht therapie staat bekend om zijn effectiviteit bij de verlichting van pijn, en dit komt vooral door zijn diepgaande biologische impact op het lichaam. Het rode licht dringt diep door in de huid en het spierweefsel, waar het verschillende gunstige reacties veroorzaakt. Het stimuleert de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de energiebron van onze cellen, wat kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces. Bovendien bevordert rood licht de bloedcirculatie en vermindert het ontstekingen, wat cruciaal is voor het verminderen van pijn en het herstel van beschadigde weefsels. Mensen met artritis blijken na vele onderzoeken ook baat te hebben bij deze vorm van behandeling.

3. Verbeterde Slaapkwaliteit

Sommige studies suggereren dat rood licht therapie de slaapkwaliteit kan verbeteren door de natuurlijke productie van melatonine te stimuleren. Dit kan helpen bij slaapstoornissen zoals slapeloosheid. Nu je de voordelen van rood licht therapie kent, laten we eens kijken naar welke lamp het beste is voor deze behandeling.

Welke rood licht lamp moet ik kopen?

Er zijn verschillende soorten lampen beschikbaar voor rood licht therapie. Er zijn compacte en grote lampen, krachtige en minder krachtige lampen, lampen met allerlei moderne snufjes en hele basis rood licht therapie lampen.

Rood licht lamp kopen: groot of klein?

Als je op zoek gaat naar een geschikte rood licht lamp, dan zal je al snel zien dat er veel verschil is in de grootte van de lampen. De kleine lampen zijn vaak goedkoper en minder krachtig dan de grote lampen. Welke je moet hebben is meer een persoonlijke afweging. Een kleine lamp kan in één sessie een bepaald gebied behandelen zoals een arm, been of deel van de romp. Als je meerdere gebieden wilt behandelen, dan zal je de lamp na iedere sessie moeten verplaatsen. Het zal dus langer duren om grote gebieden te behandelen. Wil je alleen je gezicht behandelen dan zou het zonde zijn om zo’n grote dure lamp te kopen omdat je al genoeg hebt aan een kleine lamp. Denk dus goed na voor wat je de lamp wilt gebruiken.

Rood licht lamp kopen: welke wattages?

De kracht van een rood licht lamp wordt bepaald door het wattage, dat afhangt van het aantal leds en hun individuele wattage. Bijvoorbeeld, een lamp met 60 leds van 5 watt heeft een totaal vermogen van 300 watt, terwijl grotere lampen tot 600 tot 1000 watt kunnen gaan. Hoe krachtiger de lamp, hoe korter de benodigde behandelingstijd. Met een 300 watt lamp duurt een sessie ongeveer 9 minuten, terwijl een krachtigere lamp slechts 6 minuten vereist. Een hoger wattage maakt ook een grotere afstand tot de lamp mogelijk, wat gunstig is om blootstelling aan niet-natuurlijke elektromagnetische straling te verminderen. Bedenk hoeveel tijd je aan je rood licht therapie wilt besteden bij het kiezen van een lamp. Typische behandelingstijden variëren van 1 tot 20 minuten bij zowel sterke als minder sterke rood licht therapie lampen.

Rood licht lamp kopen: wel of geen technische snufjes?

Mensen houden van gadgets. De verlichting, carport en de verwarming moeten allemaal met een telefoon bediend kunnen worden. Op die behoefte spelen fabrikanten in. Er zijn rood licht therapie lampen die timers en zelfs Wifi hebben. Is dit nu allemaal nodig? Ons antwoord is: nee. Hoe meer elektrische snufjes er in een rood licht therapie lamp zitten, hoe meer niet natuurlijke-elektromagnetische frequenties (nn-EMF) er van de lampen afkomen. Nn-EMF creëert chaos in je cellen. Om die reden wil je zo min mogelijk blootstelling hebben. Een rood licht lamp zonder al die snufjes zendt nog steeds wel nn-EMF uit omdat het een elektronisch apparaat is, maar de hoeveelheid zal lager zijn. Laat je dus niet overhalen met al die onnodige toepassingen op de lampen.

Weet de fabrikant de belangrijke gegevens?

Als je thuis aan de slag wilt gaan met rood licht therapie, dan moet je bepaalde gegevens weten van je lamp. Zonder deze gegevens weet je niet precies welke dosis de lamp levert. Bij een onjuiste dosis zal er weinig tot geen effect zijn. Zonde van je aankoop dus. Een goede fabrikant kan je de kracht (power density) bij verschillende afstanden vertellen. Soms zie je ook dat een fabrikant deze data al heeft omgezet naar een tabel  voor meer gebruiksgemak. Check of informeer voor je aankoop dus altijd of deze data beschikbaar is.

Rood licht therapie pagina

Mocht je al een blik willen werpen op goede rood licht therapielampen, bekijk dan de rood licht therapie pagina.

Conclusie

Als je overweegt om een rood licht lamp te kopen, is het belangrijk om te bepalen welke lamp het beste bij je behoeften past. Ongeacht je keuze, rood licht therapie kan tal van voordelen bieden, van huidverjonging tot pijnverlichting en zelfs verbetering van de stemming bij depressie. Raadpleeg altijd een professional voor specifieke gezondheidsproblemen en behandelingsadvies. Dus, waar wacht je nog op? Investeer in je gezondheid en welzijn door een rood licht lamp te kopen en geniet van de voordelen van deze effectieve therapie. Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste artikelen en producten? Bekijk dan ons Instagram-account.

Beste klanten,

Vanwege persoonlijke omstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de gebruikelijke service te bieden waarop jullie kunnen rekenen. We moeten momenteel extra tijd besteden aan ons gezin, waardoor we tijdelijk geen brillen kunnen leveren. Dit vergt meer tijd dan we momenteel kunnen vrijmaken. Gelukkig kunnen we nog steeds de roodlichttherapielampen en Twilight-bulbs leveren. We verwachten dat deze situatie enkele weken zal aanhouden.

We hopen op jullie begrip en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Met vriendelijke groeten,

Team Loptimize