Anti blauw licht lampen voor betere slaap

Anti blauw licht lampen voor betere slaap

Bekijk onze producten

Wat zijn anti-blauw licht lampen?

Anti-blauw licht lampen zijn lampen die geen blauw- of  andere, voor de biologische klok, storende soorten licht uitstralen. Anti-blauw licht lampen geven een rode gloed af, omdat deze kleur geen negatief effect heeft op de biologische klok. Om het slaap-waak ritme in balans te houden is het belangrijk dat de licht omgeving geen blauw licht bevat.

Waarom anti-blauw licht lampen?

Licht is input

Licht is niet alleen handig, maar het is ook een signaal voor het lichaam. Het geeft input of het dag of nacht is en aan de hand hiervan weet het lichaam precies wat het moet doen. Afhankelijk van of het dag of nacht is, zal je lichaam andere hormonen aanmaken of vrijgeven in je bloedbaan, zal je lichaamstemperatuur variëren en ben je energiek of juist slaperig.

Wit licht is een verzameling van meerdere kleuren. Denk hierbij aan de kleuren van de regenboog. Deze bevatten de volgende kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw en violet. Van deze kleuren zijn er een aantal kleuren die een signaal aan de hersenen geven dat het overdag is. Dit zijn voornamelijk paars, blauw en groen. Als je overdag dit licht in je ogen krijgt dan is dit geen probleem, maar als de zon onder gaat dan is het belangrijk dat je lichaam weet dat het avond wordt. Dit gebeurt normaal gesproken door het ontbreken van deze kleuren. Het lichaam weet dan dat het avond wordt en gaat een aantal zeer belangrijke processen in gang zetten. Hierdoor bereidt het lichaam zich voor op de slaapfase die eraan zit te komen.

Melatonine

Zodra het donker wordt geeft het lichaam melatonine vrij in de bloedbaan. Melatonine zorgt ervoor dat je goed in slaap valt en diep blijft slapen. Verder is het een zeer krachtig anti-oxidant die alle beschadigde cellen in het lichaam opruimt en zorgt voor optimaal fysiek herstel. Een lijf vol melatonine in de avond draagt bij aan een gezond en vitaal leven.

De anti-blauw licht lamp geeft alleen een rode gloed af waardoor het lichaam beseft dat de avond is gestart. Hierdoor gaat het door met de belangrijke processen. Het gevolg is dat er meer melatonine is je bloedbaan terecht komt, je makkelijker is slaap valt en energieker wakker wordt.

Waar kan ik de anti blauw licht lampen plaatsen?

De lamp is in ieder armatuur te plaatsen met een dikke E27 fitting. Vervolgens kan je de lamp plaatsen op ieder gewenste locatie. In de praktijk is dit de woonkamer, slaapkamer en badkamer. Zelf vinden wij het heel fijn om een lampje in de badkamer te plaatsen zodat we kunnen douchen zonder blauw licht bril. Ook is het prettig om een boek te lezen in de slaapkamer naast de anti-blauw licht lamp. Het zachte licht is voldoende om een boek te kunnen lezen, maar is verder erg rustgevend.

Is de lamp zuinig?

Deze lampen bevatten zeer energiezuinige leds en hebben een output van 9 watt. Dit betekent dat je 0,009 kilowatt/uur kwijt bent aan energie als de lamp een uur aan staat. Dit kost dus nog geen €0,01

Kan ik geen andere rode lamp kopen?

Niet al het rode licht is hetzelfde

Niet iedere rode lamp is hetzelfde. In sommige gevallen bevat een rode lamp ook nog andere kleine delen van het lichtspectrum, zoals blauw licht. Er is maar een minimale hoeveelheid blauw licht nodig om de biologische klok te ontregelen.

De meeste lampen flikkeren

De meeste lampen flikkeren. Flikkeren is het heel snel aan en uit gaan van de lamp. Als de lamp is aangesloten op het electriciteitsnet dan gaat hier wisselstroom doorheen. De lamp gaat dan 50 keer per seconde aan en uit. Omdat dit zo snel gaat kan dit niet gedetecteerd worden door de ogen, maar de hersenen detecteren dit wel. Het gevolg is dat er een extra stress prikkel ontstaat. Dit is ongunstig als je juist ontspannen wilt zijn en wilt toewerken naar een goede slaap. De anti-blauw licht lamp bevat een techniek waardoor deze flikkering niet meer aanwezig is. Het gevolg is rust voor je hersenen!

Meer weten over de anti blauw licht lampen?

Kijk eens op de productpagina van onze Twilight bulb. Hier kun je meer lezen over ons product. Ben je nieuwsgierig geworden naar andere producten of interessante tips&tricks? Kijk dan op ons Instagram account.

 

 

Beste klanten,

Vanwege persoonlijke omstandigheden zijn we momenteel niet in staat om de gebruikelijke service te bieden waarop jullie kunnen rekenen. We moeten momenteel extra tijd besteden aan ons gezin, waardoor we tijdelijk geen brillen kunnen leveren. Dit vergt meer tijd dan we momenteel kunnen vrijmaken. Gelukkig kunnen we nog steeds de roodlichttherapielampen en Twilight-bulbs leveren. We verwachten dat deze situatie enkele weken zal aanhouden.

We hopen op jullie begrip en bieden onze excuses aan voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Met vriendelijke groeten,

Team Loptimize